Ontdek hier de beste links!

zoeken met google

Aangepast zoeken

 

 

 

 

 

Op deze pagina vind je extra informatie die regelmatig wordt bijgewerkt.

Ook aanvullingen en wijzigingen aan de programma's die in de handboeken Aan de slag met ICT, Initiatie in de informatica, Initiatie internet en Initiatie Word (auteur Angèle Bosschaerts - Uitgeverij De Boeck) worden hier beschreven. Raadpleeg daarom deze pagina regelmatig!

Belangrijk: de extra informatie kun je rechtstreeks in de app Microsoft Edge of in de bureaublad-app Internet Explorer bekijken. Maar je kunt daarvoor ook de app Lezer of de bureaublad-app Adobe Acrobat Reader gebruiken. Heb je Acrobat Reader niet op je computer staan, klik dan op de onderstaande afbeelding om het gratis te downloaden.

Adobe Reader

Spatieerregels

Voor het typen van brieven, documenten, verslagen ... gelden bepaalde spatieerregels. Een overzicht van de belangrijkste spatieerregels en afspraken voor het typen van datums, telefoonnummers, afkortingen ... vind je terug via de onderstaande link.

Overzicht spatieerregels (3 pagina's)pdf

briefschikkingen

Voor het typen van brieven gelden bepaalde normen voor regelgafstand, alinea-afstand, marges ... Een samenvatting van de belangrijkste normen en twee voorbeeldbrieven vind je terug via de onderstaande link.

Briefschikkingen (5 pagina's)pdf

Nuttige websites

Via de onderstaande link vind je de bespreking van een aantal nuttige websites: Meteo (weersverwachting), NMBS en De Lijn (trein- en busverbindingen), Resto (restaurantzoeker), Mappy (routeplanner), 1207 (telefoonnummer of adres opzoeken), Hallmark (e-card versturen) en Wikipedia (encyclopedie).

Om Nuttige websites te openen heb je een wachtwoord nodig. Dat wachtwoord staat vooraan in het handboek Initiatie internet - Windows 8 (voor de pagina met de inhoudsopgave): het zijn de laatste 5 cijfers bij ISBN (zonder spaties).

Nuttige websites (22 pagina's)pdf

Handleiding CCleaner

CCleaner is een freewareprograma dat je computer analyseert, overbodige bestanden opruimt en fouten in het register herstelt. Daardoor werkt Windows sneller en win je vrije ruimte op de harde schijf van je computer. Hoe je CCleaner downloadt en installeert op je computer, staat in het handboek Initiatie Internet beschreven.

Via de onderstaande link kun je de handleiding van het programma CCleaner openen. Daarvoor heb een wachtwoord nodig. Dat wachtwoord staat vooraan in het handboek Initiatie internet - Windows 8 (voor de pagina met de inhoudsopgave): het zijn de laatste 5 cijfers bij ISBN (zonder spaties).

Handleiding CCleaner (9 pagina's)pfd